«يو ان ميشرا» دبيرکل سازمان پژوهشهاي هند گفت: به دليل انتشار اين گزارشها نگرانيهايي در خصوص احتمال کاهش ايمني تاجمحل به وجود آمده بود از اينرو ديوان عالي هند از موسسه پژوهشهاي باستانشناسي خواست تا مطالعاتي را براي کشف درستي و يا نادرستي خبرهاي منتشر شده انجام دهد.
وي افزود: نگرانيهايي نيز در خصوص ضعيف شدن پايههاي اين کاخ بود که با مطالعات کارشناسي براي رفع آن اقدام شد؛ علاوه بر آن زنگار گرفتن قسمتهايي از ديوارهاي برج به دليل پايين آمدن سطح آب رودخانه «ياموا» نيز بخش ديگري از معضلات به وجود آمده در اين بنا بود.
دبير فدراسيون سازمان مسافرتي هند معتقد است: اسناد و مدارک مربوط به تاجمحل نشان ميدهد که آب رودخانه عامل حيات اين بنا است و دليل مهمي براي اثبات آن وجود دارد و به همين دليل تاجمحل در حاشيه رودخانه ياموا بنا شد زيرا آب تنها محافظ و نگهبان آن محسوب ميشود.
اما به گزارش يک روزنامه انگليسي، کاخ تاجمحل تا 5 سال آينده به دليل پايين آمدن سطح آب رودخانه و با فرسايش پي و پايه آن فرو ريخته و از بين خواهد رفت. اين نگراني باعث شده تا مقامات هندي به فکر اسکن تاجمحل و راهحلي براي نجات آن باشند.
به گزارش ميراث آريا، علاوه بر متزلزل شدن ستونهاي اين کاخ، زرد شدن سنگهاي مرمر تاجمحل نيز که به گفته کارشناسان به دليل آلودگي شهر آگرا است، بر نگراني مردم و مسوولان افزوده است.
تاجمحل که ميراث ثبت شده هند در فهرست جهاني يونسکو است به دستور «شاه جهان» امپراطور مغول ساخته شده و معماري مرمرين آن همه ساله هزاران گردشگر را به هند ميکشاند.
109/
انتهای پیام/